неділю, 28 березня 2010 р.

Не перестаємо вивчати театр!


21 березня у Львові під опікою "Непротоптаної стежини" пройшли театральні навчання "Елементи тренінгу, як складова вистави - вистава, як комплексний тренінг з розвитку психофізики актора", учасниками яких стали любителі театру (педагоги, студенти) зі Львова та Луцька.

Тренер - Віталій Любота, професійний режисер, художник, педагог, 10 років працює з інтеграційною студією "Паростки" в організації Спілка матерів «Сонячний промінь» (Київ), де займаються учасники з особливостями психо-фізичного розвитку; арт-директор Інтеграційного Міжнародного Театрального Фестивалю „Сонячна хвиля” у Києві в 2002-2009 роках.

Під час роботи з театральним коллективом неповносправних його керівник перш за все ставить перед собою ціль розвитку його акторів, однак він також хоче аби продукт роботи колективу – театральна вистава - була цікавою для глядача. Зазвичай для роботи з театральним колективом виділено досить мало часу і тому кожен керівник шукає можливостей поєднання досягнення двох цілей. Як використовувати тренінгові завдання у виставі щоби це мало хороший вплив на актора та було прийнятним для глядача? На це питання ми й шукали відповідь під час тренінгу.

Запрошуємо на наші наступні тренінги!

(с) фото - Гузінський Василь Васильович, фотокореспондент газети "Інформатор"

1 коментар: